Boom-bada-boom! Gandesc din nou si... iese fum

marți, august 22, 2006

Bibilica


O femeie de la tara... Nascuta fara degete... Preferata popilor si a bunicii mele pe care o mai ajuta, din cand in cand, la scarmanat lana. Mica de statura. Grasa. Vesela. Si, nu in ultimul rand, vorbareata fara sens...

Cand eram mic si ma jucam la masina de cusut, toti ma speriau cu urmatorul text: “Vezi pe unde iti bagi degetele, sa nu ajungi ca Bibilica!” Cand ma jucam cu foarfeca sau cu un cutit, aceeasi amenintare... Cand imi rodeam unghiile, la fel... De parca fiecare lucru rau pe care il poti face cu degetele, il facuse mai inainte Bibilica... Si, din cauza asta, ajunsese asa...

Iar acum, de cate ori imi intrebuintez degetele pentru a face ceva mai mult sau mai putin periculos, imi rasuna in minte acelasi nume... Bibilica. Si ma gandesc cat este de adevarat urmatorul fapt: lumea te retine mai mult dupa defectele pe care le ai decat dupa calitatile tale... Aiurea rau!

4 comentarii:

sonia a. mascaro spunea...

I just found this blog. Please, which is this idiom? Thank you!

sonia a. mascaro spunea...

Beautiful the music "Una palabra".
Thank you!
Regards and a nice Sunday!
I am from São Paulo, Brazil.

sonia a. mascaro spunea...

Me again. I love so much Mircea Eliade and I have been reading many books of him. I saw his name on the side bar and so I guess that this blog is from Romenia. Am I right?

Ovidiu spunea...

Una palabra... Beautiful indeed...
Eliade... My favorite romanian writer!!! Have you read Maitreyi? It's the best book in the romanian literature! (Only my opinion, of course!)
Yes, i'm romanian...

:-)